Honlapfejlesztő a facebookon!

Miért használjunk tartalomkezelő rendszert?

Az elmúlt években a tartalomkezelő (CMS) rendszerek előtérbe kerültek a web fejlesztés területén. A legismertebbek a Wordpress, Joomla és Drupal rendszerek. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya is. Egy biztos, az elmúlt két évben a népszerűségben és a hozzáírt alkalmazások tekintetében is a WordPress tört előre.

Egyre több ügyfelünk igényli meglévő statikus oldala átalakítását valamelyik tartalomkezelő rendszerre, mivel így programozási ismeretek nélkül is könnyen át tudják szerkeszteni weboldalaik tartalmát. Mindegyik rendszerhez le lehet tölteni több ezer ingyenes előre megírt alkalmazást, és mindhárom rendszer nyílt forráskódú, azaz bármikor átírható, tetszőleges programozható.

Tartalomkezelő nélkül az ügyfél rá van utalva a programozóra vagy egy fejlesztő cégre, ahhoz hogy átírja, bővítse honlapja tartalmát. Nem csoda, hogy a cégek sorra térnek át ilyen rendszerekre ahelyett, hogy havonta fizetnének egy programozónak, vagy cégnek.

A tartalomkezelő rendszerek teljesen flexibilisek, mindent meglehet velük csinálni és jeleníteni, nincs kötött struktúrájuk. Egy CMS rendszerre akár több design-t is fel lehet építeni, amelyek admin felületről rugalmasan változtathatóak. Mindegyik rendszer rendelkezik saját admin felülettel, amin keresztül nyomon követhetjük és kezelhetjük a tartalmakat.

Rövid összefoglaló az említett rendszerekről:
Wordpress.org
wordpress
A Wordpress a világ egyik legjobb és leggyorsabban fejlődő blog motorja. Hála az ingyenes bővítményeknek manapság már egyre többen készítenek összetett honlapokat és webáruházakat is Wordpress-szel. Nem beszélve a több ezer ingyenes, mégis meglepően szép honlap sablonról, amivel Ön is lenyűgözheti vásárlóit.
Joomla.org
joomla
A Joomla! a világ egyik legismertebb tartalomkezelő rendszere. 2005-ben indult hódító útjára és hamar elterjedt, igaz mára a Wordpress sorra szívja el előle a fejlesztőket. A Joomlával játszva lehet egy komplett portált készíteni, több mint 6 ezer alkalmazás, és még ennél is több ingyenes sablont vár Önre, amivel teljesen egyedivé tudja alakítani a honlapját.
Drupal.org
drupal
A Drupal a világ egyik legjobb és legnépszerűbb tartalomkezelő rendszere. Ez egy PHP-ben írt, nyílt forráskódú tartalomkezelő- és fejlesztői keretrendszer, melyet 2001-ben fejlesztett ki. Hamar a programozók kedvencévé vált, mivel sok terhet levesz a fejlesztők válláról, és a laikus ember is játszva készítheti el weboldalait.